Tam Buğday Unlu Grissini Tarifi
Tam Buğday Unlu Grissini tarifi: Tam Buğday Unlu Grissini için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Grissini nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Tam Buğday Unlu Grissini yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 çay bardağı tam buğday unu (kepek, çavdar, beyaz un kullanabilirsiniz)
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta akı
- 1 tutam çörek otu
- 1 tutam kabak çekirdeği içi
- 1 tutam ay çekirdeği içi
- 1 tutam keten tohumu
Tam Buğday Unlu Grissini tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 200 derece fan ayarında önceden ısıtalım.
- 2 çay bardağı unu, kabartma tozu, yumurta sarısı, zeytınyağı, sirke ve tuzu karıştıralım. Yavaş bir şekilde sıcak suyu ekleyelim.
- Yapışkan bir hamur elde edeceğiz. Kalan 1 çay bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edelim.
- Tam buğday veya tam tahıl unların emiciliği çeşidine göre değişim göstermektedir, kulak memesi kıvamını elde ettiğimiz an un eklemeyi bırakalım.
- İçine çörek otu vb. kuru yemişler ekleyerek karıştıralım. Vegan bir ürün elde etmek isterseniz yumurta sarısı yerine 2 yemek kaşığı daha zeytinyağ ekleyebilirsiniz.
- Dilediğin şekilde yapabilirsiniz; açıp kare kesebilirsiniz, tezgahta ince uzun şekilde yuvarlayabilir veya örgü şeklinde yapabilirsiniz.
- Yumurta beyazını bir tabakta çırpın, şekil verdiğiniz grissinilerin üzerine sürün isterseniz üzerine ay çekirdeği ekleyebilirsiniz.
- Önce 200 derecede 5 dakika pişirip üzerini kızartalım, sonra fırın derecesini 180 derece yapıp 20-25 dakika pişirelim.
- Unutmayın ki fırından fırına pişirme süresi değişiklik gösterecektir, kontrollü pişirelim.
- Dışı çıtır, esmer kavruk, içi lezzetli harika grissinileriniz oldu şimdiden afiyet olsun.