Tam Buğday Unlu Focaccia Tarifi
Tam Buğday Unlu Focaccia tarifi: Tam Buğday Unlu Focaccia için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Focaccia nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Tam Buğday Unlu Focaccia yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2.5 su bardağı un
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1.5 su bardağı su
- 1 paket kuru maya
- 10 gram tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 yemek kaşığı keten tohumu
- 1 dal ada çayı
- 1 çimdik kekik
- 1 çimdik sarımsak tozu
- 1 tatlı kaşığı bal
- 0.5 su bardağı zeytin
Tam Buğday Unlu Focaccia tarifi nasıl yapılır?
- Önce unu ve tuzu kapta karıştırın.
- Unun ortasını açın ve kuru mayanızı ekleyin.
- Ilık suyu, zeytinyağını, keten tohumunu, balı, kekiği, çayı, sarımsak tozunu sırayla ekleyip ve yoğurmaya başlayın.
- 26 cm'lik bir tepsi veya dökme tencereyi iyice sıvı yağlayıp unlayın.
- Yoğurduğunuz hamurunuzu tepsinize koyun.
- Elinize bir miktar zeytinyağı alın ve hamurunuzu tüm köşelere doğru ittirin.
- Her yere yaydırdığınız hamurun üzerine dilediğiniz baharatları ve zeytinleri ilave edin.
- Üstünü bir havlu veya bezle iyice kapatarak oda sıcaklığında 25-30 dakika mayalandırın.
- Mayalanan hamuru alın ve soğuk fırına atın. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Süre fırına göre değişebilir ekmeğinizi kontrol ederek olun.
- Piştikten sonra alın ve sıcacıkken ekmeğinizi fırça yardımıyla bolca zeytinyağlayın. Yağı güzelce emmesini sağlayın.
- Ekmeğinizin soğumasını bekledikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!
Tam Buğday Unlu Focaccia tarifinin püf noktası nedir?
Hamur cıvık olacak sakın un eklemeyin. Elinize aldığınız bir miktar zeytinyağı kalıba yaymak için ideal gelecek ve yağın miktarını arttırabilirsiniz
Tam Buğday Unlu Focaccia tarifi için servis önerisi
Fırından yeni çıkan pide gibi koparın ve zeytinyağına banın! İsterseniz de enine dilimleyip arasına peynirle birlikte sandviç yapın. Afiyet olsun :)