Tam Buğday Unlu Ekmek Tarifi
Tam Buğday Unlu Ekmek tarifi: Tam Buğday Unlu Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet orta boy
Tam Buğday Unlu Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket kuru maya
- 3 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı ılık su
- 600 gram tam buğday unu
Tam Buğday Unlu Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Bir kaba maya tuz ve suyu koyup biraz karıştırıyoruz.
- Mayalı karışımın içine 600 gram unu eleyerek koyuyoruz ve hamur olana kadar yoğuruyoruz.
- Çok sert bir hamur olmayacak yumuşak bir hamur olacak.
- Hamurun üstünü kapatıp 1 saat mayalandırıyoruz.
- Mayalanan hamuru gazını alacak şekilde güzelce yoğuruyoruz ve tepsiye koyuyoruz.
- İster hamuru ikiye bölüp şekil verip iki ekmek olacak şekilde yapabilir ister bir ekmek olacak şekilde yapabilirsiniz.
- Tepsiye alınan hamurların üstünü örtüp yarım saat tepsi mayasına bırakıyoruz.
- Fırını 230 derece de alt üst olacak şekilde önceden ısıtıyoruz. Mayalanan hamurun üstüne bir sprey yardımıyla su sıkıyoruz. (Eğer spreyiniz yoksa fırına ısıya dayanıklı bir kap su koyabilirsiniz.)
- Üstüne çizik atıp üstüne istediğiniz tahılları koyabilirsiniz ya da sade de bırakabilirsiniz.
- Tepsiyi fırına koyup yaklaşık 30-35 dakika üstü ve altına kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Tam Buğday Unlu Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Mayalanması çok önemli. Ayrıca spreyiniz yoksa fırına ısıya dayanıklı bir kap da koyabilirsiniz.
Tam Buğday Unlu Ekmek tarifi için servis önerisi
Ekmeği fırından çıkar çıkmaz değil de sıcağı geçtikten, ılıdıktan sonra kesmeniz daha iyi olur.