Tam Buğday Unlu Dereotlu Poğaça Tarifi
Tam Buğday Unlu Dereotlu Poğaça tarifi: Tam Buğday Unlu Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Tam Buğday Unlu Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 demet dereotu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2,5 su bardağı tam buğday unu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
Tam Buğday Unlu Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtayı derin bir kabın içine kırın. Üzerine yoğurt ve zeytinyağı ilave ederek karıştırın.
- Dereotunu ince ince kıyarak içerisine ekleyin.Ardından kabartma tozu, tuzu ilave edin. Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Kıvam aldığında un eklemeyi bırakın ve tüm malzemeleri güzelce yoğurun.
- Ardından top şekli verin ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve dilerseniz çörekotu serpin.
- 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında bir müddet dinlendirin ve afiyetle tüketin.
Tam Buğday Unlu Dereotlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Üzerlerine çörekotu serperek ya da içlerini lor peyniri ile doldurarak pişirebilirsiniz.