Tam Buğday Unlu Dereotlu Poğaça Tarifi
Tam Buğday Unlu Dereotlu Poğaça tarifi: Tam Buğday Unlu Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
40 adet
Tam Buğday Unlu Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram tereyağı
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 4 su bardağı tam buğday unu
- 3 çay kaşığı tuz
- 4 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 avuç dereotu
Tam Buğday Unlu Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı, sıvı yağ, yumurta, yoğurt, toz şeker ve tuzu karıştırma kabına alıp karıştırın.
- Ardından un ve kabartma tozunu ekleyip hamuru yoğurun. Unu kontrollü ekleyerek ele yapışmayan hamur elde edin.
- Doğranmış dereotunun ilave ederek hamuru son olarak yoğurun.
- Ele yapışmayacak hamuru ister sade isterseniz arasına peynir koyarak istediğiniz şekil vererek pişirme kağıdı koyduğunuz tepsiye dizin.
Tam Buğday Unlu Dereotlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Unu kontrollü ekleyin. Dilerseniz yarı ölçüde beyaz un, yatı ölçüde tam buğday unu ekleyip yapabilirsiniz.