Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğday Unlu Çıtır Simit Tarifi

Tam Buğday Unlu Çıtır Simit

Tam Buğday Unlu Çıtır Simit Tarifi

Tam Buğday Unlu Çıtır Simit tarifi: Tam Buğday Unlu Çıtır Simit için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Çıtır Simit nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğday Unlu Çıtır Simit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 tatlı kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 adet susam

Tam Buğday Unlu Çıtır Simit tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta beyazı, 1 tatlı kaşığı pekmezi çırpıp yana ayırın. Ayrı bir tabağa da istediğiniz kadar susam dökün
  • Un ve tuzu kaba dökün. Biraz karıştırın. Ortasını açın kuru mayayı dökün. Ardından ılık sütü dökün ve biraz yoğurun
  • Yoğurduktan sonra zeytinyağını dökün. Göz kararı da yapabilirsiniz fazlaya kaçmamak kaydıyla
  • İnstant maya kullandıysanız 15 dakıkada hamur iki katına çıkacaktır fakat normal maya ise 20 dakıka civarı hamurun üstünü bezle kapatın mayalansın
  • Mayalandıktan sonra hamuru ben 12 eş parçaya ayırdım. Büyük simitler isterseniz 6-7 eş parçaya bölebilirsiniz. Pığaça yapacaksanız iç harç hazırlayıp ayırdığınız bezelerin içine koyup da kapatılabilir
  • Bir tane bezeyi alıp diğer bezelerin üstünü havluyla geri kapattım
  • Bir tane bezeyi 2 eş parçaya böldüm ve çubuk şekli verdim, iki çubuk şekline gelmiş hamuru birbirlerinin etrafında döndürdüm
  • 3 eşit parçaya bölüp örgü haline de getirebilirsiniz, bazılarını öyle yaptım
  • Simit haline getirdiğim hamurları önce pekmezli karışıma ardından susama bulayıp fırın tepsisine dizdim
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın, ısınsın
  • Fırın tepsisine tüm simitleri dizdikten sonra fırına verin 15-20 dakikada pişeceklerdir
  • Eğer benim gibi 12 parçaya bölecekseniz pişme süresi kısalır. Pişme süresini aşmanız durumunda simitler kuru kalacaklardır. Ardından çıkarıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Tam Buğday Unlu Çıtır Simit tarifinin püf noktası nedir?

Beze sayısı arttıkça pişme süresi kısalacaktır. Küçük parçalar daha hızlı pişecektir

Tam Buğday Unlu Çıtır Simit tarifi için servis önerisi

Fırından çıkan simitler tahin-pekmez karışımına banıp yenilmeyi çok hakediyor:)


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025