Tam Buğday Unlu Balon Ekmek Tarifi
Tam Buğday Unlu Balon Ekmek tarifi: Tam Buğday Unlu Balon Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Balon Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
80 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet
Tam Buğday Unlu Balon Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı tam buğday unu
- 300 mililitre su
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tam Buğday Unlu Balon Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Bir kapta su ve mayayı yaklaşık 10 dakika kadar karıştırıyoruz.
- Karışımı yoğurma kabına alarak un ve tuzu ekliyoruz.
- Güzelce yoğurarak yumuşacık bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurun üzerini streç film ile sardıktan sonra bir örtü/bez ile üzerini kapatıyoruz.
- Mayalanması için en az 1 saat bekletiyoruz.
- Mayalanan hamura ortası şişkin olacak şekilde şekil verip yağlı kağıt üzerine diziyoruz.
- Üzerine çok az un serperek bıçak veya ekmek usturası ile çizikler atıyoruz.
- 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.