Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğday Unlu Akıtma Tarifi

Tam Buğday Unlu Akıtma

Tam Buğday Unlu Akıtma Tarifi

Tam Buğday Unlu Akıtma tarifi: Tam Buğday Unlu Akıtma için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Akıtma nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğday Unlu Akıtma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı toz şeker
  • 6 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (pişirmek için)

Tam Buğday Unlu Akıtma tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm malzemeleri derince bir kaba alın ve bir çırpıcı yardımı ile güzelce çırpın.
  • Yapışmaz tabanlı bir tavaya 1 kaşık sıvı yağı alın ve hazırladığınız krep hamurundan bir kepçe ekleyin.
  • Altlı üstlü çevirerek güzelce pişirin ve bir servis tabağına alın.
  • Tüm malzemeyi bu şekilde pişirdikten sonra, sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Tam Buğday Unlu Akıtma ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021