Tam Buğday Unlu Akıtma Tarifi
Tam Buğday Unlu Akıtma tarifi: Tam Buğday Unlu Akıtma için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Akıtma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 adet
Tam Buğday Unlu Akıtma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı toz şeker
- 6 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ (pişirmek için)
Tam Buğday Unlu Akıtma tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemeleri derince bir kaba alın ve bir çırpıcı yardımı ile güzelce çırpın.
- Yapışmaz tabanlı bir tavaya 1 kaşık sıvı yağı alın ve hazırladığınız krep hamurundan bir kepçe ekleyin.
- Altlı üstlü çevirerek güzelce pişirin ve bir servis tabağına alın.
- Tüm malzemeyi bu şekilde pişirdikten sonra, sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!