Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğday Unlu Akıtma Tarifi

Tam Buğday Unlu Akıtma

Tam Buğday Unlu Akıtma Tarifi

Tam Buğday Unlu Akıtma tarifi: Tam Buğday Unlu Akıtma için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Akıtma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğday Unlu Akıtma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı toz şeker
  • 6 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (pişirmek için)

Tam Buğday Unlu Akıtma tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm malzemeleri derince bir kaba alın ve bir çırpıcı yardımı ile güzelce çırpın.
  • Yapışmaz tabanlı bir tavaya 1 kaşık sıvı yağı alın ve hazırladığınız krep hamurundan bir kepçe ekleyin.
  • Altlı üstlü çevirerek güzelce pişirin ve bir servis tabağına alın.
  • Tüm malzemeyi bu şekilde pişirdikten sonra, sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025