Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğday Unlu Açma Tarifi

Tam Buğday Unlu Açma

Tam Buğday Unlu Açma Tarifi

Tam Buğday Unlu Açma tarifi: Tam Buğday Unlu Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Açma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğday Unlu Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı tam buğday unu
  • 2,5 su bardağı un

İçerisine sürmek için:

  • 100 gram tereyağı ya da margarin

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı mavi haşhaş tohumu

Tam Buğday Unlu Açma tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabına tuz, şeker, su ve mayayı ilave edip karıştıralım. Daha sonra yoğurt, sıvı yağ ve yumurta beyazını da ekleyip karıştıralım ve azar azar unları ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
  • Ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru 50 dakika mayalamak için yoğurma kabının üzerini streçleyelim.
  • Hamur mayalandıktan sonra bolca sıvı yağ ile yağlanmış tezgaha hamuru alalım. Elimizle hamuru yırtmadan açalım (zaten çok kolay açılan bir hamur ), aça aça dikdörtgen şeklinde bir hamur elde edelim.
  • İyice hamuru açtıktan sonra yarısına oda sıcaklığında yumuşak margarini sürelim. Ve margarin sürmediğimiz diğer yarısını üzerine kapatalım. Aynı işlemi tekrarlayalım.
  • 2 sefer yağlayıp katlamış olacağız. Hamuru 9 eş parçaya bölelim. Sonra kestiğimiz uzun parçaların her birinin bir ucunu diğer ucuna doğru getirip burgu şekli verelim.
  • 9 parçaya da bu işlemi uyguladıktan sonra fırın tepsisine dizip 15 dakika tepsi mayasında bırakalım. (Biz 2 tepsiye böldük açmaları, siz de öyle yapın bence.)
  • Tepsi mayası olduktan sonra yumurta sarıları, pekmez ve sıvı yağı karıştırıp açmaların üzerlerine sürelim ve hamurların birleşme noktalarına haşhaş serpiştirelim ve önceden ısıtılmış 200°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025