Tam Buğday Unlu Açma Tarifi
Tam Buğday Unlu Açma tarifi: Tam Buğday Unlu Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Açma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 adet
Tam Buğday Unlu Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta beyazı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı tam buğday unu
- 2,5 su bardağı un
İçerisine sürmek için:
- 100 gram tereyağı ya da margarin
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı mavi haşhaş tohumu
Tam Buğday Unlu Açma tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına tuz, şeker, su ve mayayı ilave edip karıştıralım. Daha sonra yoğurt, sıvı yağ ve yumurta beyazını da ekleyip karıştıralım ve azar azar unları ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
- Ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru 50 dakika mayalamak için yoğurma kabının üzerini streçleyelim.
- Hamur mayalandıktan sonra bolca sıvı yağ ile yağlanmış tezgaha hamuru alalım. Elimizle hamuru yırtmadan açalım (zaten çok kolay açılan bir hamur ), aça aça dikdörtgen şeklinde bir hamur elde edelim.
- İyice hamuru açtıktan sonra yarısına oda sıcaklığında yumuşak margarini sürelim. Ve margarin sürmediğimiz diğer yarısını üzerine kapatalım. Aynı işlemi tekrarlayalım.
- 2 sefer yağlayıp katlamış olacağız. Hamuru 9 eş parçaya bölelim. Sonra kestiğimiz uzun parçaların her birinin bir ucunu diğer ucuna doğru getirip burgu şekli verelim.
- 9 parçaya da bu işlemi uyguladıktan sonra fırın tepsisine dizip 15 dakika tepsi mayasında bırakalım. (Biz 2 tepsiye böldük açmaları, siz de öyle yapın bence.)
- Tepsi mayası olduktan sonra yumurta sarıları, pekmez ve sıvı yağı karıştırıp açmaların üzerlerine sürelim ve hamurların birleşme noktalarına haşhaş serpiştirelim ve önceden ısıtılmış 200°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.