Tam Buğday Lavaştan Şöbiyet Tarifi
Tam Buğday Lavaştan Şöbiyet tarifi: Tam Buğday Lavaştan Şöbiyet için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Lavaştan Şöbiyet nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet
Tam Buğday Lavaştan Şöbiyet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet tam buğday unlu lavaş
- 2 adet tahin
- 1 avuç ceviz
- 1 tatlı kaşığı bal (üzeri için)
- 1 tutam antep fıstığı tozu (üzeri için)
Tam Buğday Lavaştan Şöbiyet tarifi nasıl yapılır?
- Lavaşı uzun parçalar halinde kesin ve iki tane kalacak şekilde hazırlamak için kenara alın.
- Cevizleri küçük parçalara bölün ve tahinle karıştırın.
- Lavaş dilimlerinin başına bir tatlı kaşığı kadar tahinli cevizli karışımdan dökün ve yayın.
- Lavaşı muska şeklinde katlayın.
- Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar ortalama 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Tam Buğday Lavaştan Şöbiyet tarifinin püf noktası nedir?
Fırına vermeden önce üzerine biraz tereyağı sürebilirsiniz.