Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğday Lavaştan Şöbiyet Tarifi

Tam Buğday Lavaştan Şöbiyet

Tam Buğday Lavaştan Şöbiyet Tarifi

Tam Buğday Lavaştan Şöbiyet tarifi: Tam Buğday Lavaştan Şöbiyet için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Lavaştan Şöbiyet nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğday Lavaştan Şöbiyet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet tam buğday unlu lavaş
  • 2 adet tahin
  • 1 avuç ceviz
  • 1 tatlı kaşığı bal (üzeri için)
  • 1 tutam antep fıstığı tozu (üzeri için)

Tam Buğday Lavaştan Şöbiyet tarifi nasıl yapılır?

  • Lavaşı uzun parçalar halinde kesin ve iki tane kalacak şekilde hazırlamak için kenara alın.
  • Cevizleri küçük parçalara bölün ve tahinle karıştırın.
  • Lavaş dilimlerinin başına bir tatlı kaşığı kadar tahinli cevizli karışımdan dökün ve yayın.
  • Lavaşı muska şeklinde katlayın.
  • Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar ortalama 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Tam Buğday Lavaştan Şöbiyet tarifinin püf noktası nedir?

Fırına vermeden önce üzerine biraz tereyağı sürebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025