Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğday Ekmeği Tarifi

Tam Buğday Ekmeği

Tam Buğday Ekmeği Tarifi

Tam Buğday Ekmeği tarifi: Tam Buğday Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğday Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3,5 su bardağı tam buğday unu
  • 1/2 su bardağı tahıl karışımı
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya

Tam Buğday Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Unu ve tam tahıl karışımını bir kaba alın içerisine mayayı ekleyin harmanlayın.
  • Daha sonra içerisine tuzu ve suyu ekleyerek 10 dakika yoğurun.
  • 45 dakika üzeri kapalı bir şekilde mayalayın.
  • Mayalandırma sonrasında hamura istediğiniz şekilleri verin üzerine yulaf chia ekleyip süsleyin. Yarım saat daha mayalandırın.
  • 220 derecede altı ve üstü pişene kadar pişirin.
  • Fırından çıkan ekmeklerinizi temiz bir havluya sarıp dinlendirin. Afiyet olsun.

Tam Buğday Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?

Fırının en alt rafına bir kase su koymanız ekmeklerinizin daha güzel pişmesini sağlayacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025