Tam Buğday Ekmeği Tarifi
Tam Buğday Ekmeği tarifi: Tam Buğday Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Tam Buğday Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3,5 su bardağı tam buğday unu
- 1/2 su bardağı tahıl karışımı
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
Tam Buğday Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Unu ve tam tahıl karışımını bir kaba alın içerisine mayayı ekleyin harmanlayın.
- Daha sonra içerisine tuzu ve suyu ekleyerek 10 dakika yoğurun.
- 45 dakika üzeri kapalı bir şekilde mayalayın.
- Mayalandırma sonrasında hamura istediğiniz şekilleri verin üzerine yulaf chia ekleyip süsleyin. Yarım saat daha mayalandırın.
- 220 derecede altı ve üstü pişene kadar pişirin.
- Fırından çıkan ekmeklerinizi temiz bir havluya sarıp dinlendirin. Afiyet olsun.
Tam Buğday Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Fırının en alt rafına bir kase su koymanız ekmeklerinizin daha güzel pişmesini sağlayacaktır.