Tam Buğday Ekmeği Tarifi
Tam Buğday Ekmeği tarifi: Tam Buğday Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
150 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet
Tam Buğday Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 çay bardağı tam buğday unu
- 3-4 dal kuru biberiye
Tam Buğday Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Ekmeğimizi hazırlayacağımız kabın içerisinde şeker, maya, ılık süt ve suyu karıştıralım. Ön mayalanma için bu karışımı 15 dakika kadar bekletelim.
- Azar azar unu eklemeye başlayalım. Ancak önemli olan kısım yavaş yavaş eklemek. (Ölçü için kullanılan fincan boyutları aynı olmayabilir.) Ele yapışmayan bir kıvamı olması gerekiyor.
- Son olarak tuzu da ekleyelim. Güzelce yoğurduğumuz hamurumuzu yaklaşık 1,5-2 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru mutfak tezgahına alıyoruz. Çok fazla yoğurmadan (hamurun sönmesine izin vermiyoruz) şekil verip üzerine kuru biberiye ekliyoruz.
- 200 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Tam Buğday Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme esnasında fırının içine ayrı bir kaba su doldurup koyabilirsiniz. Bu sayede ekmeğiniz yumuşacık olucaktır.