Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğday Ekmeği Tarifi

Tam Buğday Ekmeği

Tam Buğday Ekmeği Tarifi

Tam Buğday Ekmeği tarifi: Tam Buğday Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğday Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 çay bardağı tam buğday unu
  • 3-4 dal kuru biberiye

Tam Buğday Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Ekmeğimizi hazırlayacağımız kabın içerisinde şeker, maya, ılık süt ve suyu karıştıralım. Ön mayalanma için bu karışımı 15 dakika kadar bekletelim.
  • Azar azar unu eklemeye başlayalım. Ancak önemli olan kısım yavaş yavaş eklemek. (Ölçü için kullanılan fincan boyutları aynı olmayabilir.) Ele yapışmayan bir kıvamı olması gerekiyor.
  • Son olarak tuzu da ekleyelim. Güzelce yoğurduğumuz hamurumuzu yaklaşık 1,5-2 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamuru mutfak tezgahına alıyoruz. Çok fazla yoğurmadan (hamurun sönmesine izin vermiyoruz) şekil verip üzerine kuru biberiye ekliyoruz.
  • 200 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Tam Buğday Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?

Pişirme esnasında fırının içine ayrı bir kaba su doldurup koyabilirsiniz. Bu sayede ekmeğiniz yumuşacık olucaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025