Tam Buğday Ekmeği Tarifi
Tam Buğday Ekmeği tarifi: Tam Buğday Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Tam Buğday Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 4 su bardağı tam buğday unu
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tam Buğday Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Bütün malzemeleri yoğurma kabına alın.
- Ele yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru 1- 1.5 saat dinlendirin.
- Bezelere ayırın ve şekil verdikten sonra tepsiye dizin mayalanması için 20 dakika bırakın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Tam Buğday Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Tepsi mayalandırması yaparken hızlı mayalanması için ılık fırında bekletin.