Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğday Ekmeği Tarifi

Tam Buğday Ekmeği

Tam Buğday Ekmeği Tarifi

Tam Buğday Ekmeği tarifi: Tam Buğday Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğday Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tam Buğday Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Bütün malzemeleri yoğurma kabına alın.
  • Ele yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru 1- 1.5 saat dinlendirin.
  • Bezelere ayırın ve şekil verdikten sonra tepsiye dizin mayalanması için 20 dakika bırakın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Tam Buğday Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?

Tepsi mayalandırması yaparken hızlı mayalanması için ılık fırında bekletin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025