Tam Buğday Ekmeği Tarifi
Tam Buğday Ekmeği tarifi: Tam Buğday Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet orta boy
Tam Buğday Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya (ya da ekşi kuru maya)
- 1 çay kaşığı (silme) bal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 4.5-5 su bardağı tam buğday unu
Tam Buğday Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Balı ılık su ile homojen hale getiriyoruz. Kuru mayayı ekledikten sonra 5 dakika bekliyoruz.
- Yumurta, tuz ve sıvı yağı ekliyoruz.
- Tam buğday unundan yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. 1 saat mayalanması için bekliyoruz.
- Kabaran hamuru çok az daha yoğurup yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyuyoruz ve 30 dakika daha bekletiyoruz.
- Üzerine çizik atıyoruz, 190-200°C'de 10 dakika pişirip sıcaklığı 180°C'ye indiriyoruz. Kızarana kadar 20-30 dakika daha pişiriyoruz.
- Fırından çıkan ekmeğinizi biraz dinlendikten sonra dilimleyebilirsiniz. Afiyet olsun.