Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğday Ekmeği Tarifi

Tam Buğday Ekmeği

Tam Buğday Ekmeği Tarifi

Tam Buğday Ekmeği tarifi: Tam Buğday Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğday Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya (ya da ekşi kuru maya)
  • 1 çay kaşığı (silme) bal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 4.5-5 su bardağı tam buğday unu

Tam Buğday Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Balı ılık su ile homojen hale getiriyoruz. Kuru mayayı ekledikten sonra 5 dakika bekliyoruz.
  • Yumurta, tuz ve sıvı yağı ekliyoruz.
  • Tam buğday unundan yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. 1 saat mayalanması için bekliyoruz.
  • Kabaran hamuru çok az daha yoğurup yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyuyoruz ve 30 dakika daha bekletiyoruz.
  • Üzerine çizik atıyoruz, 190-200°C'de 10 dakika pişirip sıcaklığı 180°C'ye indiriyoruz. Kızarana kadar 20-30 dakika daha pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan ekmeğinizi biraz dinlendikten sonra dilimleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025