Tajin Tarifi
Tajin tarifi: Tajin için gerekli malzemeler nelerdir? Tajin nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tajin yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pilavı için:
- 2 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Eti için:
- 400 gram kuşbaşı kuzu eti
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zencefil
- 2 adet orta boy soğan
- 1 çay kaşığı kimyon
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 avuç kuru erik
- 1 yemek kaşığı bal
- 1,5 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
Servisi için:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 300 gram karışık turşu (salatalık, lahana, havuç)
- 1 kase bal kabağı püresi
Tajin tarifi nasıl yapılır?
- Önce pilavını hazırlayarak başlayın. Bir tencerenin içerisine irmik ve tereyağını alın. Güzelce kavurmaya başlayın.
- Ardından su, karabiber ve tuzu ilave edin.
- İrmik suyunu çekince ocağın altını kapatın. Kapağı kapalı bir şekilde demlenmeye bırakın.
- Et için; kırmızı soğanları incecik bir şekilde doğrayın. Ardından bir tencerenin içerisine alın ve tereyağı ile birlikte kısık ateşte sotelemeye başlayın.
- Bu şekilde hafif karamelize olana kadar soteleyin. Ardından etleri ilave edin ve kavurun.
- Üzerine, et suyu ve tüm baharatları, ayrıca sarımsakları da ilave ederek pişmeye bırakın.
- Suyunu iyice çekmeye başlayınca kuru erikleri, bal ve limon kabuğu rendesini de ilave edin ve 5-10 dakika daha pişirin. Ardından ocaktan alıp kapağı kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakın.
- Bir servis kasesinin ya da büyük ve derin bir servis tabağının altına bulguru yayın. Üzerine hazırladığınız etleri ilave edin. Haşlanmış nohut, bal kabağı püresi ve turşularla süsleyin. Ardından servis edin. Afiyetler olsun.
Tajin tarifinin püf noktası nedir?
İnce bulgur yerine kuskus kullanarak da tarifimizi deneyebilirsiniz. Dilerseniz kuru erik ve balı ilave etmeden de etinizi pişirebilirsiniz.
Tajin tarifi için servis önerisi
Bal kabağı püresi olmadan da servis edebilirsiniz. Dilerseniz pancar ya da limon turşusuyla da servis edebilirsiniz.