Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tahinli Yumuşak Sos Tarifi

Tahinli Yumuşak Sos

Tahinli Yumuşak Sos Tarifi

Tahinli Yumuşak Sos tarifi: Tahinli Yumuşak Sos için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Yumuşak Sos nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tahinli Yumuşak Sos yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sos için:

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 adet limon suyu
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 su bardağı ılık su

Salata için:

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı nar tanesi
  • 4-5 adet ceviz içi
  • 3-4 adet kiraz domates
  • 1 yemek dereotu (kıyılmış)

Tahinli Yumuşak Sos tarifi nasıl yapılır?

  • Sos için su hariç tüm malzemeyi derin bir kasede macun kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Suyu azar azar ekleyin, kıvamı koyu akışkan ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Karnabahar ve soğanları iri parçalar halinde doğrayın. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
    n
  • Pişen sebzeleri yeterli miktarda sos ile harmanlayın. Servis ederken kiraz domates, ceviz, nar taneleri ve kıyılmış dereotu ekleyebilirsiniz.
  • Kalan sosunuzu ağzı kapalı şekilde buzdolabında bir hafta kadar saklayıp kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025