Tahinli Vişneli Kakaolu Kek Tarifi
Tahinli Vişneli Kakaolu Kek tarifi: Tahinli Vişneli Kakaolu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Vişneli Kakaolu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 dilim
Tahinli Vişneli Kakaolu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı yarım yağlı süt
- 2 adet yumurta
- 3-4 yemek kaşığı pekmez (üzüm, keçiboynuzu)
- 4 yemek kaşığı tahin
- 1 su bardağı dut kurusu (rondoda çekilecek)
- 2-3 yemek kaşığı ham kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 su bardağı vişne
- 1/2 su bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)
Tahinli Vişneli Kakaolu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, tahin, pekmez ve sütü bir kapta çırpın.
- Daha sonra içerisine tüm kuru malzemeleri eleyin ve spatula ile alttan üste homojen oluncaya kadar karıştırın.
- En son vişneleri ve cevizleri de ekleyerek karıştırın.
- Kek harcını yağlanmış orta boy kare bir borcama aktarın. Üzerine tahin dökerek kürdan ile şekil verin.
- Önceden ısıtılmış alt-üst 180 derece fırın ayarında 20-30 dakika kontrollü olarak pişirin. Afiyet olsun.
Tahinli Vişneli Kakaolu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kakao ve pekmez miktarını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.