Tahinli Un Helvası Tarifi
Tahinli Un Helvası tarifi: Tahinli Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Un Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Tahinli Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket vanilya
- 1,5 su bardağı tahin
- 3 su bardağı un
- 1 avuç ceviz içi
Tahinli Un Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Önce bir tavada cevizlerimizi hafif pişiriyoruz.
- Ardından bir kaba sıvı yağımızı ve pudra şekerimizi alıyoruz. (Fazla tatlı sevmeyenler için pudra şekerinin porsiyonları azaltılabilir) Topak kalmayacak hale gelene kadar karıştırıyoruz. Vanilyalarımızı da ekliyoruz. Tahinimizi ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Hafif kızaran cevizlerimizi karışıma ekliyoruz ve ardından yavaş yavaş unumuzu ekliyoruz. Çok sert olmayan bir karışım elde ediyoruz.
- Fırın tepsimizin altına yağlı kağıt seriyoruz. Kaşık yardımı ile arzu edilen büyüklükte aralarında boşluk bırakarak diziyoruz. (Ceviz büyüklüğünde yaparsanız 25 adet çıkıyor.)
- Fırını 150 - 160 dereceye ayarlıyoruz.İlk olarak altını 15 dakika, sonra üstünü 15 dakika pişiriyoruz. Kurabiyelerin rengi değişmiyor pişmedi demeyin :) Eğer sizin fırınınız çabuk pişirmeye başlıyorsa bu yarım saatlik süreyi azaltabilirsiniz.
- Fırından çıkan kurabiyelerimizi 2 dakika dinlendirip üzerine tatlı kaşığı ile tahin döküyoruz ve ceviz ekliyoruz. Biraz daha dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.
Tahinli Un Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiyelerimizin üzerine tahin döktükten sonra hangi kuru yemişi daha çok seviyorsanız üzerine onu ekleyip servis edebilirsiniz :)