Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tahinli Un Helvası Tarifi

Tahinli Un Helvası

Tahinli Un Helvası Tarifi

Tahinli Un Helvası tarifi: Tahinli Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Un Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tahinli Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı ceviz

Tahinli Un Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak derin bir kabın içerisine sıvı yağı ve tereyağını alın.
  • Üzerine un ilave edip kısık ateşte rengi dönene kadar kavurun. Kavurma esnasında tadını dengelemek için bir tutam tuz ilave ediyorum ama siz eklemeyebilirsiniz.
  • Ayrı bir kabın içerisine sütü, suyu, şekeri ve vanilyayı ekleyip iyice karışmasını sağlayın. (Hepsinin oda sıcaklığında olması önemli.)
  • Unun rengi döndükten sonra hazırladığınız şerbetini yavaş yavaş una ilave edin. Tahini ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Son olarak cevizi ilave edip 1-2 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
  • Ilındıktan sonra şekil verip süsleyerek servis edebilirsiniz.nAfiyet olsun.

Tahinli Un Helvası tarifinin püf noktası nedir?

Şerbeti ekleme esnasında hızlı karıştırırsanız daha pürüzsüz bir helva elde edersiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025