Tahinli Un Helvası Tarifi
Tahinli Un Helvası tarifi: Tahinli Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Un Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tahinli Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı tahin
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı ceviz
Tahinli Un Helvası tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak derin bir kabın içerisine sıvı yağı ve tereyağını alın.
- Üzerine un ilave edip kısık ateşte rengi dönene kadar kavurun. Kavurma esnasında tadını dengelemek için bir tutam tuz ilave ediyorum ama siz eklemeyebilirsiniz.
- Ayrı bir kabın içerisine sütü, suyu, şekeri ve vanilyayı ekleyip iyice karışmasını sağlayın. (Hepsinin oda sıcaklığında olması önemli.)
- Unun rengi döndükten sonra hazırladığınız şerbetini yavaş yavaş una ilave edin. Tahini ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Son olarak cevizi ilave edip 1-2 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Ilındıktan sonra şekil verip süsleyerek servis edebilirsiniz.nAfiyet olsun.
Tahinli Un Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Şerbeti ekleme esnasında hızlı karıştırırsanız daha pürüzsüz bir helva elde edersiniz.