Tahinli Sodalı Islak Kek Tarifi
Tahinli Sodalı Islak Kek tarifi: Tahinli Sodalı Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Sodalı Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 porsiyon
Tahinli Sodalı Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 şişe maden suyu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tahin
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kahve fincanı su
- 1,5 su bardağı un
Tahinli Sodalı Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtalar ve şekeri mikserle iyice çırpalım.
- Daha sonra içerisine yağ, tahin, maden suyu, su, kakao ve vanilya ekleyip tekrar çırpalım. Bu karışımdan 1 kase kadar kenara ayıralım, kekimizi ıslatmak için.
- Ardından, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım ve harcımızı yağlanmış fırın kabına boşaltalım. 180 derece alt-üst ayarda 30 dakika pişirelim.
- Fırından çıkan kekimizi dilimleyip, sosu gezdirelim. 1-2 saat dinlendirdikten sonra, portakal dilimleri ve Hindistan cevizi tozu ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Tahinli Sodalı Islak Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kek yaparken yumurtaların şekerle iyice kabarana kadar ve şeker tamamen eriyene kadar çırpılmış olması gerekir. Fırından çıktıktan 3-4 dakika sonra sosu dökün. Sosu dökmeden önce keki dilimleyin.