Tahinli Portakallı Kış Keki Tarifi
Tahinli Portakallı Kış Keki tarifi: Tahinli Portakallı Kış Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Portakallı Kış Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Tahinli Portakallı Kış Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı tahin
- 1 adet orta boy portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- 2-3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı susam
Tahinli Portakallı Kış Keki tarifi nasıl yapılır?
- Karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri al. Mikserle kremamsı bir kıvam alana kadar çırp. Bu noktada şeker ve yumurta birbiriyle özdeşleşmeli.
- Yoğurt, tahin ve portakal suyunu karışıma ekleyip mikserle çırpmaya devam et.
- Portakal kabuğu rendesi, un, kabartma tozu ve karbonatı da ekle. Yine mikserle çırp. Kıvamı çok katı olmasın.
- Tereyağını baton kalıbın her yerine sür. Susamı kalıba dök ve onun da kalıbın her yerine gelmesini sağla.
- Kek harcını kalıba döküp doğruca 180 derece önceden ısıtılmış fırına ver. Kürdan testiyle keki fırından al. Afiyet olsun.