Tahinli Patlıcan Mezesi Tarifi
Tahinli Patlıcan Mezesi tarifi: Tahinli Patlıcan Mezesi için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Patlıcan Mezesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tahinli Patlıcan Mezesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy patlıcan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı tahin
- 1/3 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
Üzeri için:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tahinli Patlıcan Mezesi tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları güzelce yıkayın ve birkaç yerinden boylamasına çizikler atın.
- Daha önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika kadar közleyin. Çıkarıp bir kabın içerisine koyun ve kabın kapağını kapatın.
- 5 dakika kadar bu şekilde dinlendirin ve kabuklarını soyun.
- Kabuklarını soyduğunuz patlıcanları kesme tahtasının üzerine alın ve keskin bir bıçakla güzelce ezin.
- Ayrı bir kabın içerisinde tahin ve limonu güzelce karıştırın.
- Patlıcanların üzerine ilave edin. Sarımsak, yoğurt, hafif kavrulmuş susam ve tuzu ilave ederek güzelce karıştırın.
- Biraz soğuduktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin ve servis edin.
Tahinli Patlıcan Mezesi tarifinin püf noktası nedir?
Patlıcanları kolay bir şekilde soymak için kapalı bir kabın içerisine tutun ve terletin. Ardından rahatlıkla soyabilirsiniz.
Tahinli Patlıcan Mezesi tarifi için servis önerisi
İçerisine ceviz içi, taze ya da kuru nane ilave edebilirsiniz.