Tahinli Patlıcan Mezesi Tarifi
Tahinli Patlıcan Mezesi tarifi: Tahinli Patlıcan Mezesi için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Patlıcan Mezesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Tahinli Patlıcan Mezesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy patlıcan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı tahin
- 1/3 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
Tahinli Patlıcan Mezesi tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları güzelce yıkayın ve birkaç yerinden boylamasına çizikler atın.
- Daha önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika kadar közleyin. Çıkarıp bir kabın içerisine koyun ve kabın kapağını kapatın. 5 dakika kadar bu şekilde dinlendirin ve kabuklarını soyun.
- Kabuklarını soyduğunuz patlıcanları kesme tahtasının üzerine alın ve keskin bir bıçakla güzelce ezin.
- Ayrı bir kabın içerisinde tahin ve limonu güzelce karıştırın. Patlıcanların üzerine ilave edin.
- Sarımsak, yoğurt, hafif kavrulmuş susam ve tuzu ilave ederek güzelce karıştırın. Biraz soğuduktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin ve servis edin. Afiyet olsun.