Tahinli Muhallebili İrmik Helvası Tarifi
Tahinli Muhallebili İrmik Helvası tarifi: Tahinli Muhallebili İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Muhallebili İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Tahinli Muhallebili İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Helvası için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 3/4 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
Muhallebi için:
- 750 mililitre süt
- 1 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı nişasta
- 2 kahve fincanı şeker
- 1/2 su bardağı tahin
Tahinli Muhallebili İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak helvayı kavurmak için yağları tencerede eritip üzerine irmiği ekliyoruz. Yaklaşık 6-7 dakika içinde renk alacaktır.
- Daha sonra üzerine kaynar süt ve suyu ekliyoruz. Karışmaya başladıktan sonra şekeri de ilave edip kaynamaya başladıktan sonra kenara alıyoruz.
- Muhallebisi için sütü, nişastayı, unu ve şekeri ilave edip kaynayana kadar hiç bırakmadan karıştırıyoruz.
- Koyacağınız kabın ıslatılmış olması önemli bir adım dilim şeklinde çıkarmanıza yardımcı olacaktır.
- Kaba ilk önce helvayı koyuyoruz ve bastırarak üzerini düzeltiyoruz.
- Üzerine de muhallebiyi ilave ediyoruz. 1 saat dolapta dinlenmesi lezzetini daha da arttıracaktır. Afiyet olsun.
Tahinli Muhallebili İrmik Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebinin mutlaka pişirme aşamasında karıştırılması gerekmektedir. Tahin de mutlaka kaynamaya başladıktan sonra ilave edilmelidir.