Tahinli Muhallebi Dolgulu Armut Tatlısı Tarifi
Tahinli Muhallebi Dolgulu Armut Tatlısı tarifi: Tahinli Muhallebi Dolgulu Armut Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Muhallebi Dolgulu Armut Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Tahinli Muhallebi Dolgulu Armut Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Armutlar için:
- 8 adet armut
- 15 adet mürdüm eriği
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı toz şeker
Muhallebi için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1-2 damla vanilya özütü (varsa vanilya çubuğu)
- 2 yemek kaşığı (silme) un
- 1/2 su bardağı tahin
Tahinli Muhallebi Dolgulu Armut Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Armutların sapı kalacak şekilde kabuklarını soyup alt kısmından bir bıçak yardımıyla içini oyalım. Eriklerin de çekirdeklerini çıkartıp 4 parçaya ayıralım.
- Armutları ve erikleri bir tencereye alıp üzerlerine 5 bardak su ve 2 tatlı kaşığı tarçın ekleyelim. Tencerenin kapağı hafif aralık kalacak şekilde armutlar yumuşayana kadar pişirelim.
- Armutların dağılacak şekilde yumuşamamasına dikkat edin. Hafif diri kalacak.
- Ocaktan aldığımız armutları 1 gece buzdolabında bekletelim. Böylece tenceredeki suyu çekip rengi dönecek.
- Ertesi gün armutları kaynattığımız sudan 2,5 bardak alıp süzgeçten geçirelim ve içine 1 su bardağı şeker ekleyerek 15-20 dakika kaynatalım. Ağdamsı bir kıvamda sos elde edeceğiz.
- Sos soğurken muhallebi için tahin hariç tüm malzemeleri tencerede karıştıralım. Ocağa alıp kalınlaşana kadar kaynatalım ve kalınlaşınca ocağı kapatıp yavaş yavaş tahini ekleyelim.
- Muhallebi bir miktar soğuyunca armutların içine dolduralım ve üzerlerine soğuyan sosumuzdan dökelim.
- Servis ederken tabağın tabanına muhallebi koyup üzerine armudu oturtalım ve yine bir miktar sos döküp servis edelim.
Tahinli Muhallebi Dolgulu Armut Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Ben armut tadının çok önüne geçmemesi için fazla şekerli yapmadım. Ama daha şekerli olmasını isterseniz armut ve erikleri kaynattığımız suyun içine damak tadınıza göre bir miktar şeker ilave edebilirsiniz.