Tahinli Labneli Krep Roll Tarifi
Tahinli Labneli Krep Roll tarifi: Tahinli Labneli Krep Roll için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Labneli Krep Roll nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tahinli Labneli Krep Roll yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Krep için:
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı un
- 1/4 çay kaşığı tuz
Pişirmek için:
Labneli tahinli sos için:
- 4 yemek kaşığı labne
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam kimyon
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tutam tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı çörek otu
İç dolgusu için:
Tahinli Labneli Krep Roll tarifi nasıl yapılır?
- Krep malzemelerini Vestel Mix & Go Rose Inox Blender'a koyun ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Hazırladığınız harcı hafif yağlanmış tavada ince krepler halinde önlü arkalı pişirin ve oda sıcaklığında bekletin.
- Sos malzemelerini zeytinyağı ve çörek otu hariç Vestel Mix & Go Rose Inox Blender'a koyun, pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
- Hazırladığınız sosun üzerine zeytinyağı ve çörek otu gezdirip hazır hale getirin.
- Salatalıkların çekirdeklerini çıkartın ve ince, uzun şeritler halinde doğrayın.
- Kreplerin içine az miktarda sos sürün, salatalık şeritleri koyun ve rulo gibi sarın.
- Ruloyu 6 dilime bölün ve soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.