Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tahinli Kesme Tatlısı Tarifi

Tahinli Kesme Tatlısı

Tahinli Kesme Tatlısı Tarifi

Tahinli Kesme Tatlısı tarifi: Tahinli Kesme Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Kesme Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tahinli Kesme Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yufka
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3-4 yemek kaşığı bal

Tahinli Kesme Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Yufkalarımızı serip, iki eşit parçaya kesiyoruz.
  • Üzerlerine tahin gezdirdiğimiz yufkaları kol böreği şeklinde sarıp, tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.
  • Sonra dilim dilim keserek pudra şekeri ya da bal koyup, bol ceviz dökerek hemen çayın yanında servis ediyoruz. Afiyet olusun.

Tahinli Kesme Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Tahin de yağlı ama bir tereyağ kokusu da arıyorum derseniz, biraz erimiş tereyağı da gezdirebilirsiniz yufkalara. Baklava yufkası ile yaparsanız daha çıtır bir lezzet yakalarsınız ancak o zaman az bile olsa tereyağı eklemeyin, hafif olsun.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025