Tahinli Kaymaklı Lezzet Şöleni Tarifi
Tahinli Kaymaklı Lezzet Şöleni tarifi: Tahinli Kaymaklı Lezzet Şöleni için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Kaymaklı Lezzet Şöleni nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Tahinli Kaymaklı Lezzet Şöleni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 adet tost ekmeği
- 1 kase kaymak
- 1 kase bal
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 4 çorba kaşığı tahin
Tahinli Kaymaklı Lezzet Şöleni tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tost ekmeklerini su bardağı ile yuvarlak şekil keselim.
- Kestiğimiz ekmekler firin tepsisine yerleştirip 190 derecede kizarana kadar pişirelim.
- Fırını olmayanlar teflon tavaya biraz tereyağ koyup ekmekleri arkalı önlü kızartarak da yapabilir.
- Kızaran ekmekleri soğumaya bırakalım.
- Ekmeklerin üzerine tereyağ sürelim. Üzerlerine 1 çay kaşığı bal döküp eşit şekilde kaşıkla yayalım.
- Onun üzerine ister dondurma kaşığıyla ister tatlı kaşığıyla kaymaktan ortasına gelicek şekilde koyalım. En son üzerine tahin gezdirip servis tabağına alalım.
Tahinli Kaymaklı Lezzet Şöleni tarifi için servis önerisi
İsterseniz üzerine ceviz parçaları ilave edip servis edebilirsiniz.