Tahinli Islak Kurabiye Tarifi
Tahinli Islak Kurabiye tarifi: Tahinli Islak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Islak Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet küçük boy
Tahinli Islak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı yulaf unu (glutensiz yulafı rondodan geçirdim)
- 1/2 su bardağı hindistan cevizi unu (güzel bir tat katıyor ama hepsini yulaf unuyla da yapabilirsiniz)
- 1/2 su bardağı kakao
- 4-5 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (erimiş)
- 4 yemek kaşığı tatlandırıcı (akçaağaç/bal/pekmez/elma suyu)
- 2-3 yemek kaşığı süt (ihtiyaca göre arttırıp azaltabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı tahin
Tahinli Islak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Tahin hariç diğer malzemeleri karıştırıp kurabiye hamuru harcını elde ediyoruz.
- Birbirine kolayca yapışan elinizle şekil verebildiğiniz bir kıvamda olmalı ihtiyaca göre süt miktarını burada arttırabilir ya da azaltabilirsiniz.
- Dondurma kaşığına harcımızdan ufal bir parça alıp parmağımızla bastırıp ortasını açalım.
- İçerisine 1 çay kaşığı tahin koyup üzerini başka bir parça daha alıp kapatalım.
- Elinizle bastırarak top şekli verin tahin yanlarda kaçmasın. 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.