Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tahinli Islak Kurabiye Tarifi

Tahinli Islak Kurabiye

Tahinli Islak Kurabiye Tarifi

Tahinli Islak Kurabiye tarifi: Tahinli Islak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Islak Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tahinli Islak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı yulaf unu (glutensiz yulafı rondodan geçirdim)
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi unu (güzel bir tat katıyor ama hepsini yulaf unuyla da yapabilirsiniz)
  • 1/2 su bardağı kakao
  • 4-5 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (erimiş)
  • 4 yemek kaşığı tatlandırıcı (akçaağaç/bal/pekmez/elma suyu)
  • 2-3 yemek kaşığı süt (ihtiyaca göre arttırıp azaltabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı tahin

Tahinli Islak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Tahin hariç diğer malzemeleri karıştırıp kurabiye hamuru harcını elde ediyoruz.
  • Birbirine kolayca yapışan elinizle şekil verebildiğiniz bir kıvamda olmalı ihtiyaca göre süt miktarını burada arttırabilir ya da azaltabilirsiniz.
  • Dondurma kaşığına harcımızdan ufal bir parça alıp parmağımızla bastırıp ortasını açalım.
  • İçerisine 1 çay kaşığı tahin koyup üzerini başka bir parça daha alıp kapatalım.
  • Elinizle bastırarak top şekli verin tahin yanlarda kaçmasın. 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025