Tahinli Havuçlu Yağsız Kış Keki Tarifi
Tahinli Havuçlu Yağsız Kış Keki tarifi: Tahinli Havuçlu Yağsız Kış Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Havuçlu Yağsız Kış Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tahinli Havuçlu Yağsız Kış Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı esmer şeker
- 1 su bardağı tahin
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 adet rendelenmiş muskat cevizi
- 1 küçük boy kase ceviz
- 3 adet orta boy rendelenmiş havuç
Tahinli Havuçlu Yağsız Kış Keki tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında yumurtaları şeker ile köpürünceye kadar çırpıyoruz.
- Süt, tahin ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Diğer malzemeleri ekleyip iyice yağladığımız kek kalıbına döküyoruz.
- Kekimizi 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişiriyoruz.
- Kalıptan çıkartmadan 15 dakika mutlaka dinlendirelim.
- Havuçlu kekler veya meyveli kekler yoğun olduğu için kalıptan çıkarmakta aceleci olmayalım. Afiyet olsun
Tahinli Havuçlu Yağsız Kış Keki tarifinin püf noktası nedir?
Kalıbımızı çok iyi yağlayalım. Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı.