Tahinli Haşhaşlı Cevizli Kek Tarifi
Tahinli Haşhaşlı Cevizli Kek tarifi: Tahinli Haşhaşlı Cevizli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Haşhaşlı Cevizli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Tahinli Haşhaşlı Cevizli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet orta boy yumurta
- 1 bardak şeker
- 1 bardak süt
- 1 bardak sıvı yağ
- 2 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı haşhaş ezmesi
- 1 çay bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
Tahinli Haşhaşlı Cevizli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtalar çırpıldıktan sonra şeker ve süt sırasıyla karıştırılır.
- Karışıma yağ eklenir, dilerseniz sıvı yağ yerine eritilmiş tereyağ da kullanabilirsiniz.
- Un ve kabartma tozunu da ekleyerek kek hamuru kıvamında çırpıyoruz ve tahin, haşhaş ezmesi, ceviz üçlüsünü ekliyoruz.
- Bütün lezzetleri karıştırıp yoğun bir kıvama gelen kek hamurunu orta boy bir fırın kabı ya da tepsiye döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
- Ardından dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tahinli Haşhaşlı Cevizli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Haşhaş ezmesi bulamazsanız tane haşhaş da olur. Damla çikolata da yakışır, çocuklara daha cazip gelebilir.
Tahinli Haşhaşlı Cevizli Kek tarifi için servis önerisi
Soğuk, sıcak bütün içeceklere üç kafadar kekine eşlik eder. Adı bile çocuklara cazip gelecektir, bu lezzet büyüklere küçüklere herkese...