Tahinli Elmalı Galette Tarifi
Tahinli Elmalı Galette tarifi: Tahinli Elmalı Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Elmalı Galette nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tahinli Elmalı Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 125 gram soğuk tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı su
- 1/2 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
- 2 adet kırmızı elma
- 2 yemek kaşığı esmer şeker (veya beyaz şeker)
- 1 yemek kaşığı tahin
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 adet yumurta sarısı
Tahinli Elmalı Galette tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için su hariç bütün malzemeleri rondoya koyup çalıştıralım. Bir süre sonra suyu ekleyip tekrar çalıştıralım, daha sonra karışımı tezgah üzerine alıp çok az elimizle toparlayıp streç filme saralım.
- 1 saat dolapta dinlendirelim. Tereyağı ve suyun soğuk olması önemli, hamurun pişince kıtır olmasını sağlıyor.
- İç harç için elmaları soyup ince ince doğrayalım, üzerine tahin ve şekeri koyup yavaş yavaş elmaları parçalamadan karıştıralım.
- Daha sonra hamuru yağlı kağıt üzerine alıp un ile açalım, elma harcımızı güzelce dizerek yerleştirelim.
- Üzerine tarçın serpelim, kenarlarını görseldeki gibi kapatalım. Hamura yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.