Tahinli Elmalı Galette Tarifi
Tahinli Elmalı Galette tarifi: Tahinli Elmalı Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Elmalı Galette nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Tahinli Elmalı Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı (soğuk
- 1 silme tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 çay bardağı (1 parmak eksik) su
- 1.5 bardak tam buğday unu
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 çimdik tuz
- 3 adet orta boy elma
- 1 küp tereyağı
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 2 adet karanfil
- 1 çorba kaşığı tahin
- 3 adet ceviz içi
- 1 silme yemek kaşığı pudra şekeri (arzuya göre)
Tahinli Elmalı Galette tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağ,elma sirkesi, su, tam buğday unu, şeker ve tuzu bir kap içerisinde toparlanana kadar karıştırın.
- Hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Elmaları yarım ay şeklinde ince ince doğrayıp tereyağ ile tavada karıştırın.
- Tarçın, toz şeker ve karanfilleri ekleyin.
- Dinlenen hamuru iki yağlı kağıdın arasında 30 cm kadar eşit şekilde açın.
- Karanfilleri çıkartın ve hamurun ortasından elmaları dizin.
- Hamuru elmaların üzerine 1 parmak kadar kapatın.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Tahinli Elmalı Galette tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru homojen bir kıvama gelene kadar karıştırmak önemli.
Tahinli Elmalı Galette tarifi için servis önerisi
Üzerine tahin ve pudra şekerini servis edileceği zaman eklenmeli