Tahinli Çörek Tarifi
Tahinli Çörek tarifi: Tahinli Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
13 adet
Tahinli Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 3 çay bardağı süt
- 1,5-2 su bardağı un (aldığı kadar)
Üzerine sürmek için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
İç harcı için:
- 1,5 su bardağı tahin
- 1 su bardağı (1 parmak fazla) şeker
Tahinli Çörek tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce maya şeker ve tuzu yoğuracağımız kaba alın, üzerine ılık sütü döküp karıştırarak mayanın erimesini sağlayın.
- Yağları ekleyin, yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Mayalanması için ağzını kapatıp 1 saat bekletin.
- Hamur mayalanınca 12-13 beze yapın her bezeyi masada elinizle açıp harçtan bir kaşık her yerine sürüp rulo yapın. Ruloları biraz bekletirseniz iyi olur.
- İlk sardığınız ruloyla başlayın ve uzatarak masada yuvarlayın, sonra kendi etrafında döndürüp spiral şeklini verin yani gül böreği gibi sarıp yumurtasını sürün ve ne ile süsleyecekseniz üzerine serpin.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Enfes çörekleriniz hazır. Afiyet olsun.