Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tahinli Çörek Tarifi

Tahinli Çörek

Tahinli Çörek Tarifi

Tahinli Çörek tarifi: Tahinli Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Çörek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tahinli Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 3 çay bardağı süt
  • 1,5-2 su bardağı un (aldığı kadar)

Üzerine sürmek için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt

İç harcı için:

  • 1,5 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı (1 parmak fazla) şeker

Tahinli Çörek tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce maya şeker ve tuzu yoğuracağımız kaba alın, üzerine ılık sütü döküp karıştırarak mayanın erimesini sağlayın.
  • Yağları ekleyin, yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Mayalanması için ağzını kapatıp 1 saat bekletin.
  • Hamur mayalanınca 12-13 beze yapın her bezeyi masada elinizle açıp harçtan bir kaşık her yerine sürüp rulo yapın. Ruloları biraz bekletirseniz iyi olur.
  • İlk sardığınız ruloyla başlayın ve uzatarak masada yuvarlayın, sonra kendi etrafında döndürüp spiral şeklini verin yani gül böreği gibi sarıp yumurtasını sürün ve ne ile süsleyecekseniz üzerine serpin.
  • 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Enfes çörekleriniz hazır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025