Tahinli Cevizli Çörek Tarifi
Tahinli Cevizli Çörek tarifi: Tahinli Cevizli Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Cevizli Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Tahinli Cevizli Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 10 gram instant maya
- 500 gram un
İçi için:
- 1 su bardağı tahin
- 10 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz içi (çekilmiş)
Tahinli Cevizli Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Ilık su, ılık süt ve mayayı bir kapta iyice karıştıralım.
- Başka bir kapta tereyağı, sıvı yağ, yumurta, şekeri karıştıralım ve mayalı karışımı da buraya ekleyelim.
- Kontrollü bir şekilde unu ekleyelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyelim. Hamuru 20 dakika mayalanması için bekletelim.
- Mayalanan hamuru 10- 12 parça olacak şekilde bezelere ayıralım.
- Her bezeyi elips olacak şekilde açalım ve üzerine 2 yemek kaşığı kadar tahin sürelim. 1 silme tatlı kaşığı toz şekeri serpelim. 1 silme yemek kaşığı kadar ceviz serpelim.
- Hamuru uzun olan kenardan başlayarak saralım ve ince bir boru gibi olan hamuru içe doğru kıvırarak gül şekli verelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim. 180 derece fırında alt üst kızarana kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirelim. Afiyet olsun.