Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tahinli Cevizli Çörek Tarifi

Tahinli Cevizli Çörek

Tahinli Cevizli Çörek Tarifi

Tahinli Cevizli Çörek tarifi: Tahinli Cevizli Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Cevizli Çörek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tahinli Cevizli Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 10 gram instant maya
  • 500 gram un

İçi için:

  • 1 su bardağı tahin
  • 10 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi (çekilmiş)

Tahinli Cevizli Çörek tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık su, ılık süt ve mayayı bir kapta iyice karıştıralım.
  • Başka bir kapta tereyağı, sıvı yağ, yumurta, şekeri karıştıralım ve mayalı karışımı da buraya ekleyelim.
  • Kontrollü bir şekilde unu ekleyelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyelim. Hamuru 20 dakika mayalanması için bekletelim.
  • Mayalanan hamuru 10- 12 parça olacak şekilde bezelere ayıralım.
  • Her bezeyi elips olacak şekilde açalım ve üzerine 2 yemek kaşığı kadar tahin sürelim. 1 silme tatlı kaşığı toz şekeri serpelim. 1 silme yemek kaşığı kadar ceviz serpelim.
  • Hamuru uzun olan kenardan başlayarak saralım ve ince bir boru gibi olan hamuru içe doğru kıvırarak gül şekli verelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim. 180 derece fırında alt üst kızarana kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025