Tahinli Çatlak Kurabiye Tarifi
Tahinli Çatlak Kurabiye tarifi: Tahinli Çatlak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Çatlak Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Tahinli Çatlak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı tahin
- 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 2-3 su bardağı un (kıvama göre miktar artırılabilir)
- 1 paket vanilin
- 1/2 paket kabartma tozu
Tahinli Çatlak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 165 dereceye ayarlayın.
- Tahin ve erimiş tereyağını geniş bir kabın içinde karıştırın.
- Pudra şekerini, kabartma tozu ve vanilini tahinli karışıma ekleyin.
- Karışımın içine unu azar azar eleyerek ilave edin.
- Hamur yavaş yavaş kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un eklemeye devam edin ve yoğurun.
- Yoğurduğunuz kurabiye hamurunu buzdolabında 20-25 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Fazla renk aldırmadan pembeleşinceye kadar pişirin ve soğuması için telde dinlendirin. İşte hazır. Afiyetler olsun!
Tahinli Çatlak Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Pudra şekeri kullanmak kurabiyenizin daha pürüzsüz dokulu olmasını sağlar. Erimiş tereyağının oda sıcaklığında olması hamurun ve kurabiyenin hamuru için önemlidir.
Tahinli Çatlak Kurabiye tarifi için servis önerisi
Piştikten sonra pudra şekeri ve tarçını karıştırıp üzerine serpebilirsiniz.