Tahinli Büzme Baklava Tarifi
Tahinli Büzme Baklava tarifi: Tahinli Büzme Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Büzme Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Tahinli Büzme Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Baklava için:
- 9 adet baklavalık yufka
- 1 su bardağı tahin
- 1 büyük boy kase ince çekilmiş ceviz içi
- 200 gram tereyağı
Şerbet için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Tahinli Büzme Baklava tarifi nasıl yapılır?
- Su, şeker ve limonu bir tencereye alıp karıştırın ve kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakın. Koyu bir şerbet olsun. (Harlı ateşte büyük ocakta kaynatın.)
- 1 tane yufkayı mutfak tezgahına uzunlamasına serin. (Kısa tarafı sizden tarafa gelecek şekilde.) 2,5 yemek kaşığı tahini yufkanın üzerine gezdirin.
- Üzerine bolca ince çekilmiş ceviz serpin. Cevizler dişe gelecek büyüklükte olursa büzerken dağılır o yüzden ceviz ince çekilmiş olsun.
- Size yakın olan tarafına ince bir oklava koyup oklavaya sarın. Sararken biraz sıkıca sarın. Daha sonra büzüp oklavadan çıkarın.Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
- Tereyağın köpüğünü mutlaka süzün. Tereyağı her tarafına dökülmüş olsun. İstediğiniz büyüklükte dilimleyin ve Önceden ısıtılmış 165 derece fırında üzeri ve altı güzelce kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığının gitmesi için 2-3 dakika bekleyin. Daha sonra soğuk şerbetini verip çekmesini bekleyin.
- Şerbetini çeken tatlıyı servis edin. Ölçüleri azaltıp çoğaltmak sizin elinizde. Tahin sevmeyenler sadece cevizle yapabilirler. Afiyet olsun.