Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tahinli Büzme Baklava Tarifi

Tahinli Büzme Baklava

Tahinli Büzme Baklava Tarifi

Tahinli Büzme Baklava tarifi: Tahinli Büzme Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Büzme Baklava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tahinli Büzme Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Baklava için:

  • 9 adet baklavalık yufka
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 büyük boy kase ince çekilmiş ceviz içi
  • 200 gram tereyağı

Şerbet için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Tahinli Büzme Baklava tarifi nasıl yapılır?

  • Su, şeker ve limonu bir tencereye alıp karıştırın ve kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakın. Koyu bir şerbet olsun. (Harlı ateşte büyük ocakta kaynatın.)
  • 1 tane yufkayı mutfak tezgahına uzunlamasına serin. (Kısa tarafı sizden tarafa gelecek şekilde.) 2,5 yemek kaşığı tahini yufkanın üzerine gezdirin.
  • Üzerine bolca ince çekilmiş ceviz serpin. Cevizler dişe gelecek büyüklükte olursa büzerken dağılır o yüzden ceviz ince çekilmiş olsun.
  • Size yakın olan tarafına ince bir oklava koyup oklavaya sarın. Sararken biraz sıkıca sarın. Daha sonra büzüp oklavadan çıkarın.Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
  • Tereyağın köpüğünü mutlaka süzün. Tereyağı her tarafına dökülmüş olsun. İstediğiniz büyüklükte dilimleyin ve Önceden ısıtılmış 165 derece fırında üzeri ve altı güzelce kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığının gitmesi için 2-3 dakika bekleyin. Daha sonra soğuk şerbetini verip çekmesini bekleyin.
  • Şerbetini çeken tatlıyı servis edin. Ölçüleri azaltıp çoğaltmak sizin elinizde. Tahin sevmeyenler sadece cevizle yapabilirler. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025