Tahinli Burma Baklava Tarifi
Tahinli Burma Baklava tarifi: Tahinli Burma Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Burma Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Tahinli Burma Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Baklava için:
- 10 adet baklavalık yufka
- 20 yemek kaşığı tahin
- 1 kase ceviz içi (iri çekilmiş)
Şerbeti için:
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- 3 damla limon suyu
Üzeri için:
Tahinli Burma Baklava tarifi nasıl yapılır?
- Şerbet malzemelerini bir tencereye alın kaynatın. Kaynayan şerbeti 10 dakika daha kaynatarak altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- Bir yufkayı tezgaha alın. İki yemek kaşığı tahin gezdiriyoruz, her yerine gelecek şekilde ceviz serpiyoruz. Oklava ile rulo şeklinde sarıyoruz. İki ucunu da ortaya doğru sıkıştırıyoruz.
- Oklavadan yavaşça çıkarıyoruz ve tepsiye diziyoruz. Diğer kalan 9 yufkayı da bu şekilde yapıyoruz.
- Tereyağını bir tencereye alıyoruz eritiyoruz ve fokur fokur kaynatıyoruz. Üzerinde olusan köpükleri alıyoruz. Sonra baklavanın üzerinden eşit şekilde kasık yardımıyla döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20- 25 dakika arası kontrollü sekilde pişiriyoruz. Çıtır çıtır sevdiğim için soğuk şerbeti soğuk baklavaya döktüm. Yarım saat dinlendirip dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.