Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tahinli Burma Baklava Tarifi

Tahinli Burma Baklava

Tahinli Burma Baklava Tarifi

Tahinli Burma Baklava tarifi: Tahinli Burma Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Burma Baklava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tahinli Burma Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Baklava için:

  • 10 adet baklavalık yufka
  • 20 yemek kaşığı tahin
  • 1 kase ceviz içi (iri çekilmiş)

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 3 damla limon suyu

Üzeri için:

  • 200 gram katı yağ

Tahinli Burma Baklava tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbet malzemelerini bir tencereye alın kaynatın. Kaynayan şerbeti 10 dakika daha kaynatarak altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  • Bir yufkayı tezgaha alın. İki yemek kaşığı tahin gezdiriyoruz, her yerine gelecek şekilde ceviz serpiyoruz. Oklava ile rulo şeklinde sarıyoruz. İki ucunu da ortaya doğru sıkıştırıyoruz.
  • Oklavadan yavaşça çıkarıyoruz  ve tepsiye diziyoruz. Diğer kalan 9 yufkayı da bu şekilde yapıyoruz.
  • Tereyağını bir tencereye alıyoruz eritiyoruz ve fokur fokur kaynatıyoruz. Üzerinde olusan köpükleri alıyoruz. Sonra baklavanın üzerinden eşit şekilde kasık yardımıyla döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında  20- 25 dakika arası kontrollü sekilde pişiriyoruz. Çıtır çıtır sevdiğim için soğuk şerbeti soğuk baklavaya döktüm. Yarım saat dinlendirip dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025