Tahinli Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi
Tahinli Bal Kabaklı Cheesecake tarifi: Tahinli Bal Kabaklı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Bal Kabaklı Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Tahinli Bal Kabaklı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 200 mililitre krema
- 3 adet yumurta
- 400 gram labne peyniri
- 2 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 4 dilim bal kabağı
- 1 su bardağı ceviz
- 2 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı tahin
Tahinli Bal Kabaklı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Bal kabaklarını küçük küçük doğrayın. Zaten el blenderından geçireceğimiz için önemli değil.
- 1 bardak şeker ile mümkünse 1 gece önce bekleterek mümkün değilse çok kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Soğusunlar.
- Burçak bisküviyi rondodan geçirip, toz yapın. Tereyağı eritin ama kaynatmayın.
- Tarçın ve nişasta ile karıştırıp bir hamur elde edin. Kelepçeli kabın altına elinizle düzelterek bir taban elde edin.
- Krema ile labne peynirini karıştırın. Şekeri de ekleyip tekrar karıştırın. Oda sıcaklığındaki yumurtanın ( önemli ) beyazını bir tutam tuz, 1 tutam şeker ile başka bir kapta çırpın. Kar beyaz olacak.
- Mümkünse kabı çevirdiğiniz dökülmeyecek kıvamda. Yumurta sarılarını üstüne atıp çırpın. Bu karışımı diğer karışıma bir yandan karıştırarak ekleyin.
- Ununu da ekleyip sönmesini engellemek için nazikçe hep aynı yönde karıştırarak burçaklı tabanın üstüne dökün. Üstü çok hafif kızaracak, 180 derecede pişirin. Fırından çıkarınca üzerine sosu dökmeden 1 saat kadar bekletiyoruz, soğutuyoruz.
- Bu arada soğumuş olan bal kabaklarının içine el blendırını daldırın. Tarçını, cevizi koyup karıştırın. Cheesecake'in üzerine sürün.
- Tahini kare şekil verecek şekilde cheesecake'in üzerine dökün, cevizle süsleyin. Servise hazırdır. Afiyetler olsun!
Tahinli Bal Kabaklı Cheesecake tarifi için servis önerisi
Soğuk servis edin.