Tahinli Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi
Tahinli Bal Kabaklı Cheesecake tarifi: Tahinli Bal Kabaklı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Bal Kabaklı Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
55 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Tahinli Bal Kabaklı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Bal Kabakları İçin:
- 800 gram bal kabağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı su
Taban İçin:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 70 gram tereyağı
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1/2 çay kaşığı toz tarçın
Dolgu İçin:
- 400 gram taze peynir
- 300 gram labne
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket sıvı krema
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1/2 çay kaşığı toz tarçın
- 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 3 adet yumurta
Sos İçin:
- 200 gram balkabağı (pişirilen kabaktan ayrılacak)
- 1 su bardağı su
- 1 tatl kaşığı nişasta
- 1/4 su bardağı pekmez
- 3 tatlı kaşığı tahin
Tahinli Bal Kabaklı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Bal kabakları geniş tencereye alınıp toz şeker serpilir. Su ilave edilerek kabaklar yumuşayana ve suyu kıvam alana kadar pişirilir.
- 200 gram bal kabağı sos için ayrılır.
- Bisküviler mutfak robotunda parçalanır. Eritilmiş soğutulmuş tereyağı ve tahin eklenip çekilir.
- 26 cm kelepçeli kalıbın dış çevresine alüminyum folyo sarılır. Taban tereyağıyla yağlanıp yağlı kağıt serilir. Bisküvili karışım dökülüp düzleştirilir ve yarım saat buzdolabında bekletilir.
- Yumurtalar hariç tüm malzemeler homojen olana kadar çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenir. Bu esnada çok çırpmadan yumurtaların karışması sağlanır.
- Taban üzerine küçük parçalara bölünen kabak tatlıları yerleştirilir. Üzerine yavaşça dolgu malzemesi dökülür.
- Bir kaç kez tezgaha vurularak hava kabarcıklarının çıkması sağlanır. Fırın tabanına içi su dolu tepsi yerleştirilir.
- Alttan ikinci raftaki tel ızgaraya cheesecake yerleştirilir. Önceden 160 dereceye alt üst ayarda ısıtılan fırında 55-60 dakika pişirilir. (Kabı sallayınca kenarları tutmuş ortası jöle gibi olmalı)
- Pişince fırın kapatılır, kapağı hafif aralanıp 1 saat bekletilir. Dışarı çıkarılıp oda ısısına gelince buzdolabında dinlendirilir.
- Ayrılan pişmiş bal kabakları püre haline getirilir (Püre yaparken gerekirse 1-2 kaşık su eklenebilir).
- Tüm malzemeler sos tenceresinde homojen olana kadar el çırpıcısıyla karıştırılır. Orta-kısık ısıda sürekli karıştırılarak kıvam alana kadar pişirilir.
- Sürekli karıştırılarak soğutulur. Tamamen soğuyan cheesecake üzerine yayılır.
- Tahin pekmez karıştırılır. Cheesecake'in kenarından akacak şekilde yayılır. Cevizle süslenir. En az 4 saat buzdolabında bekledikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.