Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tahinli Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi

Tahinli Bal Kabaklı Cheesecake

Tahinli Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi

Tahinli Bal Kabaklı Cheesecake tarifi: Tahinli Bal Kabaklı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Bal Kabaklı Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tahinli Bal Kabaklı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Bal Kabakları İçin:

  • 800 gram bal kabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı su

Taban İçin:

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 70 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1/2 çay kaşığı toz tarçın

Dolgu İçin:

  • 400 gram taze peynir
  • 300 gram labne
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket sıvı krema
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1/2 çay kaşığı toz tarçın
  • 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 3 adet yumurta

Sos İçin:

  • 200 gram balkabağı (pişirilen kabaktan ayrılacak)
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatl kaşığı nişasta
  • 1/4 su bardağı pekmez
  • 3 tatlı kaşığı tahin

Tahinli Bal Kabaklı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Bal kabakları geniş tencereye alınıp toz şeker serpilir. Su ilave edilerek kabaklar yumuşayana ve suyu kıvam alana kadar pişirilir.
  • 200 gram bal kabağı sos için ayrılır.
  • Bisküviler mutfak robotunda parçalanır. Eritilmiş soğutulmuş tereyağı ve tahin eklenip çekilir.
  • 26 cm kelepçeli kalıbın dış çevresine alüminyum folyo sarılır. Taban tereyağıyla yağlanıp yağlı kağıt serilir. Bisküvili karışım dökülüp düzleştirilir ve yarım saat buzdolabında bekletilir.
  • Yumurtalar hariç tüm malzemeler homojen olana kadar çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenir. Bu esnada çok çırpmadan yumurtaların karışması sağlanır.
  • Taban üzerine küçük parçalara bölünen kabak tatlıları yerleştirilir. Üzerine yavaşça dolgu malzemesi dökülür.
  • Bir kaç kez tezgaha vurularak hava kabarcıklarının çıkması sağlanır. Fırın tabanına içi su dolu tepsi yerleştirilir.
  • Alttan ikinci raftaki tel ızgaraya cheesecake yerleştirilir. Önceden 160 dereceye alt üst ayarda ısıtılan fırında 55-60 dakika pişirilir. (Kabı sallayınca kenarları tutmuş ortası jöle gibi olmalı)
  • Pişince fırın kapatılır, kapağı hafif aralanıp 1 saat bekletilir. Dışarı çıkarılıp oda ısısına gelince buzdolabında dinlendirilir.
  • Ayrılan pişmiş bal kabakları püre haline getirilir (Püre yaparken gerekirse 1-2 kaşık su eklenebilir).
  • Tüm malzemeler sos tenceresinde homojen olana kadar el çırpıcısıyla karıştırılır. Orta-kısık ısıda sürekli karıştırılarak kıvam alana kadar pişirilir.
  • Sürekli karıştırılarak soğutulur. Tamamen soğuyan cheesecake üzerine yayılır.
  • Tahin pekmez karıştırılır. Cheesecake'in kenarından akacak şekilde yayılır. Cevizle süslenir. En az 4 saat buzdolabında bekledikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025