Tahinli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi
Tahinli Bal Kabağı Tatlısı tarifi: Tahinli Bal Kabağı Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Bal Kabağı Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Tahinli Bal Kabağı Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 kilogram bal kabağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 kase ceviz içi (arzuya göre)
- 1/2 su bardağı tahin (arzuya göre)
Tahinli Bal Kabağı Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle akşamdan güzelce yeşil yerlerini ve çekirdeklerini alarak kabakları ince ince dilimliyoruz ve yıkıyoruz.
- Yıkadıktan sonra 3-4 parmak genişliğinde dilediğimiz uzunlukta doğruyoruz.
- Doğradıktan sonra kabakları derin bir tencereye alıp üzerine şekerimizi ilave ediyoruz.
- Bu aşamada şekeri kabakların aralarına gelecek şekilde dağıtarak döküyoruz. Daha sonra bir gece ağzı kapalı olarak bekletiyoruz.
- Bu bekleme sırasında kabak suyunu salacağı için pişirirken su eklememize gerek olmuyor.
- Geceden beklettiğimiz kabağımızı orta ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Pişirirken kabağın şerbetinin koyulaşması için bir süre de kapağı açık olarak pişiriyoruz.
- Tahin ve cevizle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.