Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tahinli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Tahinli Bal Kabağı Tatlısı

Tahinli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Tahinli Bal Kabağı Tatlısı tarifi: Tahinli Bal Kabağı Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Bal Kabağı Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tahinli Bal Kabağı Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 kilogram bal kabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 kase ceviz içi (arzuya göre)
  • 1/2 su bardağı tahin (arzuya göre)

Tahinli Bal Kabağı Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle akşamdan güzelce yeşil yerlerini ve çekirdeklerini alarak kabakları ince ince dilimliyoruz ve yıkıyoruz.
  • Yıkadıktan sonra 3-4 parmak genişliğinde dilediğimiz uzunlukta doğruyoruz.
  • Doğradıktan sonra kabakları derin bir tencereye alıp üzerine şekerimizi ilave ediyoruz.
  • Bu aşamada şekeri kabakların aralarına gelecek şekilde dağıtarak döküyoruz. Daha sonra bir gece ağzı kapalı olarak bekletiyoruz.
  • Bu bekleme sırasında kabak suyunu salacağı için pişirirken su eklememize gerek olmuyor.
  • Geceden beklettiğimiz kabağımızı orta ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Pişirirken kabağın şerbetinin koyulaşması için bir süre de kapağı açık olarak pişiriyoruz.
  • Tahin ve cevizle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025