Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tahinli Baklava Tarifi

Tahinli Baklava

Tahinli Baklava Tarifi

Tahinli Baklava tarifi: Tahinli Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Baklava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tahinli Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet baklavalık yufka
  • 200 gram tahin
  • 300 gram ceviz içi (ince çekilmiş)
  • 150 gram tereyağ
  • 400 gram şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Tahinli Baklava tarifi nasıl yapılır?

  • 1 adet baklava yufkasını tezgahın üzerine seriniz. 2 yemek kaşığı kadar tahini,üzerine gezdiriniz. Bir avuç çekilmiş cevizi, yufkanın üzerine serpiniz.
  • İnce bir oklava veya şiş ile uzunlamasına rulo yapınız. Sonrasında iki yandan tutarak yavaşça büzelim ve en küçük kare borcama  diziniz.
  • Diğer yandan eritilmiş tereyağın üzerindeki köpüklerini ve altındaki ayran kısmını almadan sade şeffaf yağını baklavanın üzerine gezdiriniz. Sonrasında 165 derecede iyice gevrekleşene kadar pişiriniz.
  • Diğer yandan ise şerbeti için malzemeleri ocakta 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatınız ve soğutunuz. Fırından çıkarıp iki dakika beklettiğiniz tatlıya soğuk şerbeti gezdiriniz.

Tahinli Baklava tarifinin püf noktası nedir?

Fırında kısık derecede iyi pişmesi gerekiyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025