Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tahinli Akıtma Tarifi

Tahinli Akıtma

Tahinli Akıtma Tarifi

Tahinli Akıtma tarifi: Tahinli Akıtma için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Akıtma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tahinli Akıtma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 50 gram tereyağı
  • 50 gram beyaz çikolata
  • 2 adet bütün yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 45 gram toz şeker
  • 25 gram un
  • 120 gram tahin
  • 40 gram pudra şekeri
  • 4 dal taze nane
  • 140 gram güllü dondurma
  • 120 gram güllü lokum

Tahinli Akıtma tarifi nasıl yapılır?

  • Küçük parçalara ayırdıktan sonra cam bir kaseye aldığınız beyaz çikolatayı, kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde tereyağıyla birlikte benmari usulü eritin.
  • Kaynamakta olan su buharının eriyen çikolataya gelmemesine ve cam kasenin direkt olarak kaynar suya değmemesine dikkat edin.
  • Bütün yumurtalar ve yumurta sarısını cam bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ekleyip bir çırpıcı yardımıyla şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın.
  • Un ekleyip karıştırma işlemini sürdürün. Benmari usulü eritilmiş tereyağlı beyaz çikolata ve tahin ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün.
  • Önceden yağlanmış ve hafifçe unlanmış ısıya dayanıklı porsiyonluk kaplara paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 8-10 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkan tatlıların üzerine pudra şekeri eleyin. Arzuya göre üzerlerine nane yaprakları yerleştirdiğiniz güllü dondurma ve güllü lokumlar eşliğinde sıcak olarak servis edin.

Tahinli Akıtma tarifinin püf noktası nedir?

Hazırladığınız kek harcını, kapağı kapalı bir kapta buzdolabında 30 dakika kadar soğuttuktan sonra kullanın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025