Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tahin Soslu Tavuk, Şehriyeli Pilav, Sebze Kavurma Tarifi

Tahin Soslu Tavuk, Şehriyeli Pilav, Sebze Kavurma

Tahin Soslu Tavuk, Şehriyeli Pilav, Sebze Kavurma Tarifi

Tahin Soslu Tavuk, Şehriyeli Pilav, Sebze Kavurma tarifi: Tahin Soslu Tavuk, Şehriyeli Pilav, Sebze Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Tahin Soslu Tavuk, Şehriyeli Pilav, Sebze Kavurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tahin Soslu Tavuk, Şehriyeli Pilav, Sebze Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Izgara Tavuk İçin:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 adet tavuk göğsü (ince dilimlenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

Tahin Sosu İçin:

  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 çay kaşığı kimyon

Sote Sebzeler İçin:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet havuç
  • 200 gram mantar
  • 1 bağ brokoli (doğranmış)

Şehriyeli pilav için:

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı baldo pirinç (suda bekletilmiş, süzülmüş)
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı sıcak su

Tahin Soslu Tavuk, Şehriyeli Pilav, Sebze Kavurma tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuk göğsünü ince filetolar halinde kesin. Tuz, karabiber ve toz kırmızı biberle tatlandırıp ısınmış ızgara tavada pişirin.
  • Sosu için tüm malzemeleri karıştırın ve servis ederken tavukların üzerine gezdirin.
  • Tencerede tereyağını sıvı yağ ile birlikte eritin. Arpa şehriyeyi de ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
  • Üzerine pirinci ilave edip rengi şeffaflaşana dek kavurun. Sıcak suyu ve tuzu üzerine ilave edip önce harlı ateşte, ardından kısık ateşte 10 dakika pişirin. Demlenmeye bırakın.
  • Ayrı bir tavada zeytinyağıyla beraber havuçları soteleyin. Ardından mantarları ekleyin, suyunu salıp çektikten sonra brokolileri ilave edin.
  • Sebzeler sotelendikten sonra kenara alın. Aynı tavada nohudu kırmızı toz biberle birlikte soteleyin. Tüm malzemeleri servis tabağına alın ve servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025