Tahin Soslu Tavuk, Şehriyeli Pilav, Sebze Kavurma Tarifi
Tahin Soslu Tavuk, Şehriyeli Pilav, Sebze Kavurma tarifi: Tahin Soslu Tavuk, Şehriyeli Pilav, Sebze Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Tahin Soslu Tavuk, Şehriyeli Pilav, Sebze Kavurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tahin Soslu Tavuk, Şehriyeli Pilav, Sebze Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Izgara Tavuk İçin:
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 adet tavuk göğsü (ince dilimlenmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
Tahin Sosu İçin:
- 1 çay bardağı tahin
- 1 adet limonun suyu
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 çay kaşığı kimyon
Sote Sebzeler İçin:
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet havuç
- 200 gram mantar
- 1 bağ brokoli (doğranmış)
Şehriyeli pilav için:
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı baldo pirinç (suda bekletilmiş, süzülmüş)
- 3 yemek kaşığı arpa şehriye
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı sıcak su
Tahin Soslu Tavuk, Şehriyeli Pilav, Sebze Kavurma tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk göğsünü ince filetolar halinde kesin. Tuz, karabiber ve toz kırmızı biberle tatlandırıp ısınmış ızgara tavada pişirin.
- Sosu için tüm malzemeleri karıştırın ve servis ederken tavukların üzerine gezdirin.
- Tencerede tereyağını sıvı yağ ile birlikte eritin. Arpa şehriyeyi de ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
- Üzerine pirinci ilave edip rengi şeffaflaşana dek kavurun. Sıcak suyu ve tuzu üzerine ilave edip önce harlı ateşte, ardından kısık ateşte 10 dakika pişirin. Demlenmeye bırakın.
- Ayrı bir tavada zeytinyağıyla beraber havuçları soteleyin. Ardından mantarları ekleyin, suyunu salıp çektikten sonra brokolileri ilave edin.
- Sebzeler sotelendikten sonra kenara alın. Aynı tavada nohudu kırmızı toz biberle birlikte soteleyin. Tüm malzemeleri servis tabağına alın ve servis edin. Afiyet olsun.