Tahin Soslu Levrek Tarifi
Tahin Soslu Levrek tarifi: Tahin Soslu Levrek için gerekli malzemeler nelerdir? Tahin Soslu Levrek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tahin Soslu Levrek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet orta boy levrek
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1/2 su bardağı tahin
- 1/4 su bardağı limon suyu
- 2 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1 çay kaşığı kişniş tohumu
- 1/2 çay kaşığı tuz
Tahin Soslu Levrek tarifi nasıl yapılır?
- Orta boy kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın.
- Soğanları zeytinyağında 2- 3 dakika kadar soteledikten sonra limon suyu, tahin, su ve kişniş tohumlarını katın.
- Hazırladığınız sosu, aralarda karıştırarak orta ateşte, 3-4 dakika kaynatın.
- Balıkları, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzla ovduktan sonra ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin.
- Hazırladığınız sosu balıkların üzerine sürdükten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.
- Fırından çıkan balıkları, bütün olarak servis tabağına alın. Arzuya göre; limon dilimleri eşliğinde servis edin, sevdiklerinizle paylaşın.
Tahin Soslu Levrek tarifinin püf noktası nedir?
Sosu daha iyi çekmesi için levreklerin üzerine keskin bir bıçak yardımıyla çizikler atabilirsiniz.