Tahin Soslu Karnabahar Tarifi
Tahin Soslu Karnabahar tarifi: Tahin Soslu Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Tahin Soslu Karnabahar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Tahin Soslu Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram karnabahar
- 10 gram pırasa ya da taze soğan sapı
Tahin sos için:
- 30 gram tahin
- 30 gram yoğurt
- 30 gram nar ekşisi
- 2 gram sarımsak
- 1/4 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu
- 1/2 çay bardağı ılık su
Tahin Soslu Karnabahar tarifi nasıl yapılır?
- Tahin sos için; tahin, yoğurt, nar ekşisi, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş limon kabuğu ve ılık suyu az miktarda ılık suyla karıştırın.
- Bol suda yıkayıp ayıkladığınız karnabaharları, küçük parçalara (çiçeklerine) ayırın.
- Pırasa ya da taze soğanların yeşil kısımlarını 1 cm. eninde ve 10 cm. uzunluğunda şeritler halinde kesin.
- Karnabahar ve pırasa saplarını 200 derece kızgın yağda kısa sürede kızartın.
- Kızarmış karnabaharları servis tabağına alın. Akışkan kıvamda olan sosu üzerine gezdirip kızarmış pırasa saplarıyla süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Tahin Soslu Karnabahar tarifinin püf noktası nedir?
Hazırladığınız sosun kıvamı, bal kıvamına yakın olmalı.Karnabaharları arzuya göre fritözde de kızartabilir, kaplama harcı kullanabilirsiniz.