Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tahin Soslu Karnabahar Tarifi

Tahin Soslu Karnabahar

Tahin Soslu Karnabahar Tarifi

Tahin Soslu Karnabahar tarifi: Tahin Soslu Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Tahin Soslu Karnabahar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tahin Soslu Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram karnabahar
  • 10 gram pırasa ya da taze soğan sapı

Tahin sos için:

  • 30 gram tahin
  • 30 gram yoğurt
  • 30 gram nar ekşisi
  • 2 gram sarımsak
  • 1/4 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu
  • 1/2 çay bardağı ılık su

Tahin Soslu Karnabahar tarifi nasıl yapılır?

  • Tahin sos için; tahin, yoğurt, nar ekşisi, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş limon kabuğu ve ılık suyu az miktarda ılık suyla karıştırın.
  • Bol suda yıkayıp ayıkladığınız karnabaharları, küçük parçalara (çiçeklerine) ayırın.
  • Pırasa ya da taze soğanların yeşil kısımlarını 1 cm. eninde ve 10 cm. uzunluğunda şeritler halinde kesin.
  • Karnabahar ve pırasa saplarını 200 derece kızgın yağda kısa sürede kızartın.
  • Kızarmış karnabaharları servis tabağına alın. Akışkan kıvamda olan sosu üzerine gezdirip kızarmış pırasa saplarıyla süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Tahin Soslu Karnabahar tarifinin püf noktası nedir?

Hazırladığınız sosun kıvamı, bal kıvamına yakın olmalı.Karnabaharları arzuya göre fritözde de kızartabilir, kaplama harcı kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025