Tahin Helvalı Tart Tarifi
Tahin Helvalı Tart tarifi: Tahin Helvalı Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Tahin Helvalı Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Tahin Helvalı Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 100 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 200 gram un
- 70 gram pudra şekeri
- 1 adet limon kabuğu rendesi (ya da limon aroması)
Dolgusu için:
- 500 mililitre süt
- 70 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 50 gram sade tahin helvası
- 1 çay bardağı ceviz
- 1/2 su bardağı toz şeker
Üzerine:
- 100 gram tahin helvası
- 1,5 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 çay bardağı süt
Tahin Helvalı Tart tarifi nasıl yapılır?
- Tart hamurumuzu hazırlamak için oda sıcaklığında olan tereyağını, yumurta, limon aroması, vanilya ve pudra şekerini bir karıştıralım.
- Unu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğuralım.
- Dikdörtgen tart kalıbını yağlayalım ve altına yağlı kağıt serelim ki piştikten sonra tartı kalıp tan daha kolay çıkartabilelim.
- İki yağlı kağıt arasın da hamuru kalıptan biraz daha büyük açalım.
- Tart kalıbına hamuru serelim ve kenarlarını da bastırıp yapıştıralım. Üstten sarkan fazla hamuru keselim.
- Buzdolabına kaldırıp 1 saat dinlendirelim.
- 1 saatin sonun da hamurun alt kısmına çatal batırıp ufak delikler açalım.
- Kalıbın büyüklüğünde yağlı kağıt serelim. İçine ve ağırlık yapıp pişerken şişmemesi ve seklinin bozulmaması için kuru bakliyat dökelim.
- Bu şekilde önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. Fırından çıkartalım ve yağlı kağıtla baklagilleri içinden çıkartıp boş haliyle tekrar fırına verip 5 dakika daha pişirelim.
- Tart hamuru kenarda soğurken biz de muhallebi için tencereye tereyağını alıp eritelim ve unu katıp kokusu çıkıp pembeleşene kadar kavuralım.
- Sütü ilave edelim ve bir el blenderi ile topaklanan unları çekip karıştıralım. Şekeri ilave edelim.
- İyice pişip kıvam alan muhallebimizin altını kapatıp vanilya şekerini ilave edelim. Biraz dinlendirelim.
- Ilıyan muhallebiye küçük küçük doğradığımız helvayı ve iri kırılmış cevizleri ekleyip yavaşça ezmeden karıştıralım.
- Tart hamuruna muhallebiyi dökelim
- Üzeri için helvayı çatal ile ezelim. Limon suyunu ve sütü ilave edip pürüzsüz bir hale getirelim.
- Muhallebinin üzerine döküp her yerine gelecek sekil de sürelim.
- Bu sefer 200 derece de en üst rafda üzeri kızarana kadar 10 dakika pişirelim.
- İşte hazır. Biraz soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Tahin Helvalı Tart tarifinin püf noktası nedir?
Üzeri kızarırken gözünüz fırınınız da olsun ki fazla yanmasın.