Tahin Helvalı Crumble Tarifi
Tahin Helvalı Crumble tarifi: Tahin Helvalı Crumble için gerekli malzemeler nelerdir? Tahin Helvalı Crumble nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Tahin Helvalı Crumble yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu
- 8 yemek kaşığı dut şekeri
- 120 gram tereyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 250 gram vişne ve hurma pekmezli helva
- 1 paket dondurularak kurutulmuş vişne
- 1-2 yemek kaşığı soğuk su
Tahin Helvalı Crumble tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını küpler halinde kesip buzlukta donduralım.
- Unun içine tereyağını ekleyelim. Parmak uçlarımızla, deniz kumu kıvamı elde edene kadar yağı una yedirelim.
- Şekeri ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Harcın 3/4'ünü ayırıp çok az soğuk su ekleyelim.
- Yağlı kağıt serilmiş kare borcama, ayırdığımız harcı döküp elimizle bastıralım.
- Helvayı ufak parçalara bölüp harcın üzerine yerleştirelim. Kalan hamur parçalarını serpiştirelim.
- En üste ise vişneleri dilediğimiz gibi yerleştirelim. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirelim.