Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tahin Helvalı Çıtır Rulo Tarifi

Tahin Helvalı Çıtır Rulo

Tahin Helvalı Çıtır Rulo Tarifi

Tahin Helvalı Çıtır Rulo tarifi: Tahin Helvalı Çıtır Rulo için gerekli malzemeler nelerdir? Tahin Helvalı Çıtır Rulo nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tahin Helvalı Çıtır Rulo yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 8 yaprak baklavalık yufka
  • 250 gram tahin helvası
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı tahin

Tahin Helvalı Çıtır Rulo tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • Bir kapta sıvı yağ ve tahini karıştırın.
  • Tahin helvasını çatal yardımıyla ezin.
  • Cevizleri havanda dövün veya rondodan geçirin.
  • Nemli bez altında tuttuğunuz baklavalık yufkalardan 1  yaprak alın ve tezgaha serin.
  • Tezgaha serdiğiniz baklavalık yufkanın üzerine yaklaşık 5-6 yemek kaşığı tahin ve sıvı yağ karışımını fırça yardımıyla yayın.
  • Üzerine çatal ile ezdiğiniz tahin helvasından ve dövülmüş cevizden serpip bir yaprak baklavalık yufkayı üzerine serin.
  • Dikkatlice rulo haline getirip, diğer yufkalardan da, toplamda 4 adet rulo elde edin. 
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve fırına verin. 10-12 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025