Tahin Helvalı Çıtır Rulo Tarifi
Tahin Helvalı Çıtır Rulo tarifi: Tahin Helvalı Çıtır Rulo için gerekli malzemeler nelerdir? Tahin Helvalı Çıtır Rulo nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Tahin Helvalı Çıtır Rulo yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 yaprak baklavalık yufka
- 250 gram tahin helvası
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı tahin
Tahin Helvalı Çıtır Rulo tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Bir kapta sıvı yağ ve tahini karıştırın.
- Tahin helvasını çatal yardımıyla ezin.
- Cevizleri havanda dövün veya rondodan geçirin.
- Nemli bez altında tuttuğunuz baklavalık yufkalardan 1 yaprak alın ve tezgaha serin.
- Tezgaha serdiğiniz baklavalık yufkanın üzerine yaklaşık 5-6 yemek kaşığı tahin ve sıvı yağ karışımını fırça yardımıyla yayın.
- Üzerine çatal ile ezdiğiniz tahin helvasından ve dövülmüş cevizden serpip bir yaprak baklavalık yufkayı üzerine serin.
- Dikkatlice rulo haline getirip, diğer yufkalardan da, toplamda 4 adet rulo elde edin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve fırına verin. 10-12 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.